donderdag 21 juni 2018

Gekke meiden

Juni van dit jaar gaat waarschijnlijk de boeken in als de droogste juni sinds het begin van de meting in 1901. Tot nu toe viel slechts 12,1 millimeter regen en meteorologen voorspellen dat er niet veel meer bijkomt. 

De zomer is officieel pas net begonnen, maar het is de hele maand al genieten van het zomerse weer. Het was niet alleen warm maar ook nog eens heel erg droog.In de Bilt viel tot nu toe pas 12,1 millimeter regen en daarmee zitten we ruim onder het recordjaar 1939, toen er slechts 14,9 millimeter regen naar beneden kwam.  

Wij blij, maar de boeren zijn er niet blij mee. Die moeten weer flink sproeien. Grote beregeningsinstallaties worden weer uit de schuren gehaald en draaien op volle toeren. Vooral op graslanden en aardappelvelden.

Zoals hier: vorige week was er gemaaid, nu wordt er beregend:




Hier op het grasland grazen ook schapen. Ze zijn best tam, en komen altijd kijken als je er langs loopt. Gekke meiden....zoals ze hier bij die installatie staan. Ik denk dat ze toch hun plekje opeisten hier in de schaduw, want normaal liggen zie hier onder de bomen.


Het ziet er alleen wel komisch uit.


En voorlopig komt er nog geen einde aan het droge warme weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten